Тече животът ни – река. И всеки ден е тъй различна.
И няма никога една и съща капка автентична
във нея. Дните ни с тъга и с радост бързо отминават.
Ала тече река една. И след смъртта ни… пак остава.
***
Човешко е да се греши. Не укорявай съвестта си.
Ако от грешките боли сърцето, напрегни ума си.
Падни. Стани. И пак тръгни. И пак сгреши, но не унивай.
От грешките си порасни. Напред върви светът. Не спирай.
© Нели Господинова Всички права запазени