29.12.2007 г., 21:22 ч.

две лица 

  Поезия » Бели стихове
550 0 3


Била съм тиха и добричка
била съм даже и дете
(макар че не помня красиво детство)
била съм нечие момиче
излъгах се че той е моето момче!

 

Сега ми казваш че не ме познаваш
че денем виждаш ме непокорна
зла, остра непоправима
а нощем разбрал си че
се преструвам как заспивам
и чул си че всяка нощ тихо плача!

 

Със здрача казваш съм била жестока
безкрупулна студена даже нетърпима
а щом ме грабнел мракът
съм ставала паднал ангел...
от живота уморен!

 

С деня пред хората стени съм
си поставяла, не съм допускала
до мен човек,
а нощем сълзите ми друго говорили
мислиш че има мъничко добро в мен!

 

Питаш ме защо играя каква е клопката
защо от хората се пазя
защо в стихове със странни фрази през деня
говоря, а нощем
от плач треперя,викам нямо...
защо с мрака ридая и защо не спя?

 

Отговорът ясен - с две лица съм
сутрин със зората - как я мразя
тя някога ми донесе края
аз ставам лоша както казваш непоносима
стени градя си не се доверявам така
не виждаш сълзи така не ме боли!

 

А нощем прав си тихичко ридая
отдавна от съня се плаша
в него е кошмарът ми той е пак с мен
обичам мрака, чувам тишината
неземни приказки говори ми луната!

 

© Ирена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Силен стих,добре издържан,но...страшно ми се иска да сритам този,който ти вменява лошотията!Желая ти от сърце,много много усмивки в живота ти!
  • Страшно ми хареса! Докосна душата ми! Желая ти много усмихнати мигове!
  • Силен, красив стих...определено стигна до моето сърце, тъжно е...
    Поздрав!!!
    Пожелавам ти цялото щастие на света!!
Предложения
: ??:??