29.02.2024 г., 15:27 ч.  

Две ръце 

  Поезия » Любовна
120 3 3

Душата си обгърнах във лалета,

по-шарени от чергите тъкани.

На любовта, несретна и проклета,

не дадох със надежди да ме мами.

 

Но посветих й хиляди въздишки,

безсъници във лунни нощи.

И само тези две ръце челични 

все тъй са най-желаните ми гости.

 

Проклинам на живота суетата,

тя все на глупост хората обрича,

а истината ще изтлее във телата,

щом не могат те да се обичат.

 

© Ивана Бойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??