1.07.2007 г., 8:54 ч.

ДВЕ СЛЪНЦА 

  Поезия
687 0 1
 

                      /на децата ми/


Търся, търся те пак светлина -

път, запял в очите ми,

път към звездна, мечтана страна,

в която да се връщам след скитане.


Но защо тази песен се губи

и в душата ми често е тихо -

до безверие тихо, до лудост,

от която тъй тежко се диша?


Не, не ми отговаряй, аз мога -

дори на бездишие обречена -

да чакам, посяла под свода

две слънца, обещали ми вечност!

© Дора Ефтимова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??