10.02.2014 г., 17:50 ч.

Две сълзи 

  Поезия
516 0 2

Косите - побелели като сняг,

кожата - набръчкана и вехта.

Но в сърцето си е вечно млад,

в очите му блести надежда.

                          

В треперещите си ръце държи

стара снимка... стара, избеляла.

Старческата му душа тъжи

за онази, дето с него извървяла

 

хилядите пътища на техния живот,

все различни, неутъпкани, нелеки.

И в сърцето си бе вечно млада,

в очите ù той виждаше надежда.

 

Дали го чака някъде в други свят,

дали ще дойде ден за нова среща?

По набръчканата кожа две сълзи блестят...

две сълзи... една любов човешка.

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??