14.07.2019 г., 10:37 ч.

Две сълзи 

  Поезия » Философска, Друга
291 0 3

От кал си ме направил!

Сам – самичък ме остави!

За мен си ти забравил...

Виновен ли съм?! Ти прости!

 

Кажи, кажи! Къде си Ти!?

Кога? Защо от мен се скри!

Та аз съм само две сълзи...

и шепа облаци... Прости!

 

Една за топъл, светъл ден,

за радост, сватба и кръщéнка...

И друга в кобна тлен

за помен, смърт... О, не!

 

Една, една за този свят

и друга... Ти я преми!

Нима е тесен твоят необят

за мойте, мойте две сълзи!

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??