12.09.2023 г., 15:08 ч.

Две водки и лимонов сок 

  Поезия
157 2 4

ДВЕ ВОДКИ И ЛИМОНОВ СОК

 

Сестрата беше много ловка! – направо медицински Бог,

преля ми с тъпата спринцовка две водки и лимонов сок,

три бири в старата гарафа наля – да сръбна по обяд,

а сетне ми смени чаршафа – и болничния ми халат,

прибра маркучи, абокати, и каза: – Здрав си като змей! –

и кой ли Господ ми я прати? – в престилчицата, бял солей,

 

и изведнъж така ми светна, че вече бях навит за крос! –

да бягам двайсет километра през Морската градина бос,

пак да се видя – див и готин! – отново неприлично млад,

във всички бъдещи животи да бъда влюбен в този свят!

Ах! – със вълшебната игличка, с косици, стегнати на кок,

спаси ме бялата сестричка! – с две водки и лимонов сок.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Най-добрата рецепта, хихих!
    Явно, обаче, лимоновият сок е по-чудотворен отколкото предполагах. 😁😁😁
  • Много хубаво, игриво, хумористично...
  • Абе не казваш цялата истина, ама хайде ...
  • Срам, не срам, но изпитвам панически страх от лекари, инжекции, болници... 🤣
    Но ако дойде без инжекция, ще се справя!
    Имам предвид с водките и другия допинг 🙃🤣🙃
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??