6.10.2020 г., 20:29 ч.

Двете 

  Поезия » Философска
171 0 0

 

Луната е на пост

и ще остане дълго там.

Студено е и в стаята уютна.

Залисвам се в пореден епизод -

за чужди драми,

Стивън Кинг не писва.

Все пак, благодаря -

не е кой знай какво,

но всяко междуредие -

държи ме будна.

Забавя дишането ми,

като прочетено писмо,

дали да го изхвърля

като улика безмълвна.

Отгоре всичко е като клише

и затова тъй вярно.

Познавам всички страхове,

преди взрива кошмарен.

Ще оцелее някой бог

за контрапункт на злото.

Луната ще напише некролог,

ако заспя си кротко.

 

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??