16.12.2008 г., 8:57 ч.

Двете сенки 

  Поезия » Друга
703 0 4
 

 Двете сенки

 

Безсмъртен мрак със страст поглъща -

издъхващата празна стая.

И сенки неми се завръщат

безплътни фигури чертаят.

 

Раздвижен въздухът опипва

с лъха на повея издаен -

покоя  в  спящата обúтел

с прашясалите вехти тайни.

 

Луната с бледен лик нащърбен

оре из нивите небесни.

Във двора тих унило стържат

щурците с монотонни песни.

 

В ефира звездопад разпръсва,

роса над гаснеща омара.

Докато на нощта й втръсне -

зова на совите  повтаря.

 

А две от сенките, свенливо, 

в стремежа си да се догонят,

все още вярват че са живи

във времето, което помнят.

© Любен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??