27.06.2009 г., 19:56 ч.

Двоен ефект 

  Поезия » Любовна
810 0 1

По-добре ли е?

Или отново си сам сред тишина?

По-добре ли е да виниш само мен?

А себе си да пазиш във лъжа?

По-добре ли е да сме сами?

Но нали има много хора по света?

По-добре ли е да бъдем глухи, слепи

и да просим самота?

 

Аз ли те излъгах,

или излъгана останах там?

Аз ли те видях - истинския,

или ти в мен се прозря?

Аз ли те разочаровах,

или разочарованието бе твой талант?

 

Ти ли си?

Или чужди са очите, в които се оглеждам?

Ти ли беше?

Или съм останала излъгана от пречупената светлина?

Ти ли ще си?

Или ще се преструваш на летен сняг и тишина?

 

Идваш ли?

А за какво?

За опрощение или да си играеш на Господ?

Или си тръгваш?

А за какво не?

За да бъдеш сам или да се лъжеш, че не си?

© Венцислава Благоева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Доста... грубо. Може би "твърдо" е по-точната дума. Но и от такава поезия има нужда.
Предложения
: ??:??