29.08.2019 г., 7:47 ч.

Двор за пример 

  Поезия » Хумористична, Друга
306 3 4

Двор за пример?! Ето как:

Храст до храста - къпинак.

Трън до тръна - пущинак.

Метър пирей* - буренак.

"Чорбаджия" - крак въз крак.

 

Фас до фаса - пепелник.

Кръгла маса - моден вик.

Десет бири - резилик.

Чорбаджията - "велик".

 

Дворът за мотика плаче,

кой ли чува го обаче?!

 

------------------------------------------------

-* пирей - растение, трева

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??