13.04.2017 г., 23:30 ч.

Дяволе, сбогом! 

  Поезия » Философска, Свободен стих
696 2 2

 

Не дяволът напада

и измъчва душата ти.

А лошите мисли,

поредени от лоши чувства.

 

Които извират от обратното

на сърцето, което мисли,

че е само и неразбрано.

Необичано, и право на избор няма.

 

Забрави клюката, злобата.

Неудовлетворението.

Избягването и отричането.

Не дискриминирай. Прегърни.

 

Върни се от страната на сърцето.

С усмивка другото победи.

Изправи се и само така се бори.

 

© Надежда Боянова Всички права запазени

Дяволът е в нас, а не отвън. А отвън го отразяваме с нашето "вътре". Само ние можем да кажем сбогом на Дявола.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??