21.02.2009 г., 19:49 ч.

Дяволица 

  Поезия » Любовна
1629 2 36
Никога не съм била икона.
Нито ангел с блеснали крила.
Чифт рогца са моята корона.
И опашка - за следи метла.

Дето ме не сееш - там се пръквам.
И се вакуумирам с пипала.
Троскот съм. Сечеш ли ме - възкръсвам
в хиляди клонирани стебла.

В сянката на птица съм родена.
Затова с душа съм - все на път.
Мен от дяволица ми е генът -
вляза ли в кръвта ти - е до смърт.

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??