6.02.2020 г., 22:40 ч.

Дяволката 

  Поезия » Любовна
565 0 0

Дяволката

 

Устните ти са със вкус на Рая,

огън във очите ти гори!

Ангел полетял натам, в безкрая!

Демон със изгарящи очи!

 

Сладък еликсир е любовта ти!

Сладък но отровен е, уви!

За това ли Господ те изпрати

да даряваш с болка и сълзи?

 

Ти си волен вятър в тишината.

Дъжд прохладен си във летен зной!

Облак плаващ горе в небесата.

Пролетен, неудържим порой!

 

Носиш огън някъде от Ада,

и изгаряш моята душа!

А сърцето ми по тебе страда!

Нощем търси те, и през деня!

 

Със отроватаа си отрови ме!

С огъня си ти ме изгори!

После със целувка възкреси ме

и във тоя свят ме отведи!

 

Там където Ангели танцуват,

пеят и играят до зори!

Там където Дяволи лудуват

и пируват с хорските души!

 

06.02.2020 г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??