27.09.2007 г., 21:05 ч.

Дяволска жена 

  Поезия
1068 1 2

Дяволска жена

Тежка е съдбата на едно момче,

горчива мъка тегне над разбитото сърце.

Горчива мъка от подли лъжи;

лъжи, които са разбили големите мечти.


Мечти, за една голяма любов;

любов, за която той е на всичко готов.

Любов към най-страхоната жена,

която го отрови с горчива лъжа.


Душата на това момче

със разбитото сърце

е излетяла от безжизненото тяло

и едно момиче над него се изсмяло.


Едно момиче със ангелско лице,

но със черно демонично сърце.

Едно момиче с дяволска душа,

което носи милиони имена.


Имена, които сеят лъжи,

които умъртвяват човешките мечти.

Имена на дяволско момиче,

красиво като пролетно кокиче.


А какво е станало с момчето ли?


Друго момиче е ляло сълзи

на гроба му от бодливи лъжи.

Друго момиче със ангелско лице,

със чисто и искрено, но разбито сърце.


Nick Dracula


Стихотворението е включено в романа „Седмото измерение" (част 3 „Изпитанието завинаги", книга 8 „Леденият принц",  Глава 3 )

© Антон Городецки Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??