16.10.2017 г., 0:58 ч.

Дяволска любов 

  Поезия » Любовна
437 3 8

ДЯВОЛСКА ЛЮБОВ

 

Когато се държахме за ръце

И слънцето над нас блестеше

И малкото посято в мен зрънце

Даряваше ни смисъл и растеше

Тогава друга съм била

Някак си от щастие заслепена

Но същата наивница сама

Окъпана в любовното безвремие

Вярвах ти дълбоко, безрезервно

И виждах в тебе другото момче

Което се пребори да ме вземе

И пред нищо нямаше да спре

Обещанията ти някой разпиля

Разпръсна ги, изпрати ги по вятъра

Животът ми изгуби без следа

Пътеката рисувана от двамата

Но тези времена са минало

Замръзнали във книгата назад

Тайно се отбивам и припомням си

Красивия и пищен маскарад

И закъсняло се опитвам да прогледна

Да видя още първия сигнал 

На твоето измамно раздвоение 

Обрекло всяка крачка на провал

А спомените се разтапят с времето

Поглъщат и добро и зло

Днес пак избирам заслепението

Но не от тази дяволска любов...

 

 

 

 

 

 

 

© Весела Маркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??