23.06.2018 г., 23:54 ч.

Дяволски несгоди 

  Поезия » Друга
655 3 5

ДЯВОЛСКИ НЕСГОДИ

Р. Чакърова

 

Не искам думи. Тъй им се наслушах...
Наситих се на всякакви лъжи.
Минава полунощ. Задушно е.
И мракът върху плещите тежи.


Цигарата ми като нощна стража
поддържа огъня на точен час.
Рогатият... Сега ще се покаже
и пак нахално ще си проси фас...


А аз – в анфас към него ще застана
и ще издухвам пушека небрежно.
Ще се изфукам с новата си рана ,
естествено, отново е от нежност!


От нежност са и всички заздравяли,
с различни, малки и големи белези...
Не помня даже, че са ме боляли .
Усмихвам се " победоносно" в себе си
и паля следваща звезда за помен,
а Негово Проклето Благородие
е гузен сякаш... Тръгва си негонен.

Какво да правиш... Дяволски несгоди.


Все пак , благодаря сърдечно
за кратката, "изискана" визита!
(Къде ще иде...? Има-няма вечност
и хоп ! - поглеж го за цигара пита...)...

 

Лондон, 23/06/2018  00:39

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??