5.11.2012 г., 15:47 ч.

Дяволско наказание 

  Поезия » Друга
751 0 3

ДЯВОЛСКО  НАКАЗАНИЕ

 

Потъвах във очите - изумруди,

чух Лунната соната във сърце,

капанът на греха души възбуди

и с пелерина Дяволът дойде.

 

Порочни мисли бликаха във мрака

Мефистофел дерзаеше над нас,

открадна той от Купидон стрелата,

с лукавост замаскира свойта власт.

 

Венера молеше го да ни пусне,

Нептун в замяна обеща море...

Фортуна чакахме да ни помогне,

но тя реши да го дари с дете.

 

Настъпи пълен хаос на Земята,

Марс вихреше се в бурното небе

и с мощен взрив роди се от недрата

отроче дяволито със криле.

 

В одежди ветровити Боговете

решаваха двуполюсна съдба

и пред дилема бяха световете -

на кой и как да се вмени вина?

 

Гръм се разнасяше във небосклона,

а Юпитер притътряше нозе,

остави на Юстиция закона

без страст тя правдата да въздаде.

 

След спор решението беше взето,

осъждаше се Злото на света,

изпълниха присъдата загдето

с човешки чувства то се подигра.

 

Чер Ангел обикаляше безкрая,

Жар-птица молеше на колене,

прошка търсеха да идат в Рая

Мефистофел със своето дете.

 

Земята мигом сля се със Небето,

преплетоха се в златен мост-дъга,

прииждащи вълните на морето

пенливо, бавно, давеха срама.

© Тея Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ...!!!
    Земята мигом сля се със Небето,
    преплетоха се в златен мост-дъга,
    прииждащи вълните на морето
    пенливо, бавно, давеха срама.
  • Благодаря, Ева! Коригирах края
  • Коварен порок е лукавостта..., изпълнено е с драматизъм, поантата е силна..., срама не се измива - обаче...!!!
    "След спор решението беше взето,
    осъждаше се Злото на света,
    изпълниха присъдата загдето
    с човешки чувства то се подигра."
Предложения
: ??:??