29.05.2019 г., 18:18 ч.

Дяволът и границите 

  Поезия
253 0 0

ДЯВОЛЪТ И ГРАНИЦИТЕ

 

Дяволът не тъпче падналите, робите.
Те сами в кал, и воня са се натъркаляли.
Той се стреми към онези – волните,
запътили се към върховете издялани.

 

Примки хвърля. И някой грешен се улавя.
Един, двама – все пак е някаква печалба.
И цял коневръз да е – няма в това драма.
Повод за вдигане халба след халба.

 

Границите между маскарите се размива.
Всичко е вече равно, в стръвна гмеж...
Всеки своята чаша гадна гордо изпива.
Секва всякаква жажда за волен летеж...

 

29 05 2018

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??