Дъга, дъга - обляна в светлина.
Родила си се след дъжда,
когато слънце е изгряло,
твоето сияние е засияло.
Дъга, дъга - на щастие и красота.
Преливаш ти от багри и от краски,
събрала в себеси красотата
на слънцето, небето, земята и цветята.
Но твърде кратко траеш ти,
а тъй прекрасна си, уви!
Дори когато избледняваш,
ти пак ме запленяваш.
© Славка Григорова Всички права запазени