... И съзерцавам лятната дъга.
Момиче съм отново и нехайно.
Ценя надземното ù пиршество
като възторг нетрайно.
Ще се преселя там, аз мога да летя,
ще разгадая и паролата ù тайна
и думи удивена ще мълвя
от Шангри ла безкрайна.
В следите ми от шлейфа бял
ще цъфне първото кокиче,
ще си измисля и мечта -
нечувана и ничия.
И щом отпия живата вода,
подир забраната на влъхвите,
душата ми не ще скърби,
въпросите ще са заглъхнали.
И колендрото няма да горчи,
ще станат по-зелени и очите ми.
И само вятърът ще ги разграничи,
като полегна във тревите.
Сега съм същата. И не съвсем.
Над пропастта и като ехо.
Одета и Одилия във мен
дъга рисуват на земята и небето.
© Христина Комаревска Всички права запазени