10.12.2014 г., 12:14 ч.

Дъх и мисъл 

  Поезия » Философска
403 0 0

Вървях си сред локви и кал

по плочките мръсни и сиви

и на мен ми стана жал

за листата, паднали мъртви.

 

Вървя, мислейки за нас - 

за всяко действие и израз.

На всяка стъпка по калта

следя да не изгубя мисълта.

 

Мислиш ли? Не!

Аз само творя.

А сърцето ми трепне

пак да се родя. 

 

И чувам как сочат ме:

" - Луда е тя! "

Но вие дали знаете

моя дъх и мечта?

 

И чувам как звук и тишина 

сливат се заедно в едно.

И се получава тая рутина,

от която всеки му е писнало.

 

Но чувам звук - 

какво ли е това?

А то било мойта стъпка,

отекваща бързо тук.

 

И вървях сред мисли и кал,

отнесена в един друг свят.

И всеки мой дъх и печал

с реалността една е слят. 

© Иветтт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??