12.10.2019 г., 15:57 ч.

Дъх на мастило и мъничко мед 

  Поезия » Любовна
499 0 0

Нов посетител на бара ми китен
Някак интересно различен
Спокоен и меланхоличен
В окото блести пламък ненаситен
Дъх на мастило и мъничко мед
Писател, опрашващ женски сърца
Пчелар, описващ пчелни лица?
- Желаеш ли уискито с лед?


Ириси кристални шарят от алколните пари
Като че с поглед снежен, фойерверки следи

Очите му моите намерили
В плен ги държат с часове
В бара вече затворен - цветове
на влюбеност и алкохолни пари
мислите ми логични до крайност объркават
Той - замислен и леко развеселен
Ръката му нежно се докосва до мен
Пръстите непослушния ми кичур придърпват

 

Ноздрите ми са жадно разширени
Да поемат аромата му нежен
Под погледа му мек и снежен
Скулите ми се повдигат зачервени
Устата ми се вече пълни със слюнка
Без да съм вкусила кожата сладка

© Дара Ян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??