6.09.2007 г., 1:22 ч.

Дъжд 

  Поезия
595 0 3

                               Чуваш ли звън, чуваш ли?
                                Дъждът пее, но какво?
                                Нашепва нещо, слушаш ли?
                                Как, кога, защо?

                                Рисува по стъклата,
                                шари, пее, звъни...
                                Тъжна съм, но нашепва ми:
                                 "Избърши сълзите, стани!"

                                Приказка сякаш разказва,
                                аз чувам, а ти?
                                Колко красиво описва я -
                                 любов, рози, мечти...

                                 Бавно спира, отива си,
                                 но ти нищо ли не разбра?
                                 И той понякога тъжен е,

                                 но спира, на слънцето казва: "Ела!"
                               

© Боряна Желязкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??