ДЪЖД
Сълзи по бузите се стичат
и мокрят бледото лице.
Тъжни устни думи не изричат,
защото плаче моето сърце.
Навън порои тъмни страдат.
Вали в душата ми сама.
Студени капки бавно падат,
смесени със сълзи под дъжда.
Студени ветрове стихии извиват.
Студено е в мен сега.
Ледените дъждове поливат
едничката ми вледенена самота.
06.07.2007
© Мириам Всички права запазени