28.11.2008 г., 22:19 ч.

Дъжд наесен 

  Поезия
633 0 1

 

 

                                       Дъжд наесен                                                    

 

Изгорели дни

теглят ме обратно.

Стъпкани следи

от безкрило ято.

Гледах надалеч,

а било излишно.

Слушах мъртва реч

и обичах скришом.

Кой ще ми прости

късните заблуди?

Хвърлена в прахта

обич до полуда.

Зад стъклата - дим,

а сърцето - Юда,

все по теб скимти,

проси малко чудо.

Дъжд затрополи

и врата се хлопна.

Влез, не говори,

мое слънце мокро.

© Здравка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??