Как си, мамо? Как си на небето?
Свършиха ли болките за теб?
Или още стяга ти сърцето?
Справям ли се с този живот нелеп?
Гледаш ме отгоре, негодуваш,
ако в нещастие горя?
Само нощем идваш и целуваш
своята любима дъщеря.
Знам си, че ме пазиш отдалече.
Даже нещичко да ми горчи
към света, гледам с твоите очи.
Все на глас с теб си говоря
и съвети искам всеки ден.
Ей сега врата ще отворя,
за да дойдеш тихичко при мен.
© Е. Н. Всички права запазени