13.06.2012 г., 10:32 ч.

Дъжд през август 

  Поезия » Пейзажна
693 0 5

Пресъхваше златната чаша на лятото.
Щурците я допиваха и раждаха август.
Небето, закотвено в синята жътва,
изплези езика си, беше намръщено.
Петлите прободоха с рев синевата,
закълваха червеното зърно на залеза,
в надпреварата скъсаха въжето на котвата,
прескочили дигата, се втурнаха облаци...

А колко много любов ни предлагаше вятърът!

© Стефан Балди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??