Jun 13, 2012, 10:32 AM

Дъжд през август 

  Poetry » Landscape
698 0 5

Пресъхваше златната чаша на лятото.
Щурците я допиваха и раждаха август.
Небето, закотвено в синята жътва,
изплези езика си, беше намръщено.
Петлите прободоха с рев синевата,
закълваха червеното зърно на залеза,
в надпреварата скъсаха въжето на котвата,
прескочили дигата, се втурнаха облаци...

А колко много любов ни предлагаше вятърът!

© Стефан Балди All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??