ДЪЖД ПРЕЗ ЮНИ
Утро. Топлият летен дъжд
се смеси с аромата на липите...
докато си пия чая...
Цял ден вали. Минавам на водка
с една бучка втвърден дъжд
от хладилника.
Дъждът с дългите си пръсти
роши липата под нашия прозорец,
докато ти галя косите.
Вече е нощ. Продължава да вали,
но някак уморено. Прегръщам те
и облизвам дъжда от езика ти.
Пиян съм. Пиян съм от дъжд...
И те обичам!
25.06.2010 г.
© Бай Джим Всички права запазени
Благодаря ти, Нина!