16.01.2013 г., 21:21 ч.

Дъждовен сезон 

  Поезия » Любовна
479 0 2

 

Дъждът сълзите тежки спира

Той плаче вместо мен

И сили пак едва събирам

В този мрачен ден

 

Дъждът сега отми следите

Оставени за тебе

Ще срещна ли аз пак очите

Кога ще ме намериш

 

Дъжд по стъклото тропа тихо

С капчици безбройни

Усилва нежния си ритъм

Сърцето неспокойно

 

А май над тебе слънце грее

Далеч, далеч от мен

Не виждаш пътя май къде е

Нима си заслепен

 

А аз съм тук, в мъгла облечена

От бури оградена

И колкото си по-далеч

Ми става толкоз по-студено

 

Дъждът не спира да прелива

А аз, опряна на прозореца

Унесена, така свенливо

За теб с дъжда говоря си

 

Дъждът, добрият стар познайник

Сълзите на небето

В мен следи оставя трайни

Докосна ми сърцето

 

Дъждът сълзите тежки спира

Той плаче вместо мен

И сили пак едва намирам

Защо не си до мен

 

Настъпва мрак, какъв разкош

За мен да мислиш ти

И да не мигнеш цяла нощ

И... дъжд да те вали

 

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??