14.11.2015 г., 19:06 ч.

Дъждовно 

  Поезия
254 1 1

Дъждът не мокри истинската същност
на моето присъствие в света.
Той тялото ми с мокрота прегръща,
но не прониква в буйната душа.


Отвътре съм горещ като камина,
която като приказка жарти.
Лоши мисли чезнат през комина.
Забравата комин е и дими.

 

Дъждът ме хапе като псе свирепо.
В косата свива от вода, гнездо.
От капките му правя си пътека,
която води само към добро.

 

Усмихвам се и слънце от сърцето
превръща в пара мокрото по мен.
Аурата, с чистота просветва.
Дори дъждът, с любов е победен.

 

Чадърът ми е вярата, че мога
душата от водата да спася.
Студеното се побеждава с огън,
а лошото с усмивка на уста.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??