23.06.2017 г., 13:38 ч.

Дъждовно вълшебство 

  Поезия
600 4 16

Дъждът в листата приказки разказва
от тайната зелена горска книга.
Приема ги в уханната си пазва
липата. Заговорнически смига 

 

и праща аромата си упóен –
да ги разпръсне щедро над земята.
Дъждовни капки пеят за герои
от стари времена, за мъдрост свята.

 

Припомнят чудодейните вълшебства
на слънцето, на билките, тревите,
на цвéтенцето изгревното детство
и изворите бистри на предците. 

 

И сякаш се събужда от хипноза
забравената сила на сърцето,
да претворява делничната проза
в простор за волен полет към небето. 

 

Възкръсва животворната искрица,
от пулса земен мощно се преражда
изгубената воля да сме птици,
за светлина извечната ни жажда.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??