Пред чаша чай
на маса с есенни листа.
Разбра, че няма вече Май
и няма да се върне пролетта.
Усмихна се на кроткия ветрец.
Донесъл аромат на дюли.
На есента прекрасният венец,
слънца напомнящи за Юли.
И заваля дъждец.
Родени капки в небесата.
Сълзи на любещия ни Отец.
За нас невярващи на чудесата.
Остана сянката на мъж.
Отронен лист от самотата.
Сред есенни листа и дъжд
върви самотна в тишината.
https://youtu.be/2UR2OwS3Afw
© Гедеон Всички права запазени
Няма ли реални мъже?!
И каква и таз сянка, дето са въргаля в пух и перушина.