6.04.2009 г., 0:17 ч.

Дъждът на април 

  Поезия » Друга
600 0 2

Последният ден

от зимата

се е спрял

в тъмния бар

на нечии очи.

Аз ли бях или ти?

Кафето горчи,

и е толкова късно

за тези снежинки,

които валят

помежду ни.

Не е сняг

това, от облаците,

през слънце, просто

така, от нищо,

от ясно небе,

пролетен дъжд

вали.

Едновременно

силен и лек

като въздух,

светла нежност

във всяка своя

капчица скрил,

влиза в сърцето,

целува ме, шепне

и търси лицето ми

първият дъжд

на април.

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??