27.08.2019 г., 9:15 ч.

Дъждът сега е цял 

  Поезия
317 2 9

Пътеките по бузите ми – мокри,

валяло е в душата ми, сега

е тихо, а по нечий равен покрив

дъждът отмерва тактове шега

 

и бос танцува шеметно сиртаки,

наднича през огради в нечий дом,

света прегръща, след като е плакал,

измива греховете мълчешком

 

от слепите прозорци в димна пара,

попива мъката и ражда смях,

над струйките вода по тротоара

усеща се дъхът му в допир плах

 

на въздуха с ухание на свежест

под музиката на Пелопонес –

дъждът сега е цял любов и нежност,

за тебе пазени мъчително. До днес.

 

 

22.08.2019

© Мария Димитрова Всички права запазени

Целувка – холограма.
Очите ти на свещи
изглеждат по-горещи,
но денем пламък няма.
Герой си от дорама, ...
  594 
Кафето с лед не иска друго,
освен да се вълнува лудо
в горещо темпо на фламенко
с лъжичка бляскава под сенки
на порцеланови дървета ...
  408 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??