31.10.2014 г., 8:01 ч.

Дълг 

  Поезия » Любовна
402 0 1

Дълг

 

Животът е борба и трябва двама

да впрегнем сили в общия хомот,

да превъзмогнем всяка драма,

и заедно със теб да търсим брод.

 

Да се сплотим във радост и в несгода,

в преследване на нашите мечти,

да си прощаваме дори когато,

безкрайно много, много ни боли.

 

Забравили за личните неволи,

да носим светостта на своя дълг,

защото с любовта си сме създали

дете от нашта плът и кръв.

 

Дете, което има нужда

от майчина любов и топлина,

от бащина закрила и надежда,

че утре ще е по-добър света.

© Любомир Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това е страхотно!
    (размести думичките малко тук - "Във радост да се стоплим, и в несгода" мисля, че ще звучи по-добре)
Предложения
: ??:??