13.11.2007 г., 8:24 ч.

Дървото - живот... Ех, дали!?... 

  Поезия
547 0 6

                               Дървото  -  живот... Ех, дали!?...

                             Настъпва хлад и студ сковава,
                             дървото издържливо отстоява,
                             замръзват клони и пада скреж,
                             а вятър  брули, листата жални - беш...

                             И литват по света зловещо...
                             Ех , преходен вятър, прокуди ги, знам.
                             И няма да стихне вихрушка,
                             огъва, огъва стъблата, за срам...

                             Замислено, дървото посивяло,
                             какъв  живот, до скоро е видяло?!
                             С цветове, радост и пеперуди,
                             с птички, и с каква зеленина...
                       
                             А злонамерници сега без жал,
                             изсипват в стъблото помия и кал..
                             И  алчни  погледи, ах, отправят
                             и закон - трион,  от злоба вещаят...

                             Дали ще дочака своята пролет?!...
                             Ще разлисти ли, буйна корона млада,
                             дали цвят ароматен пак ще пръска
                             и с плод  златист... достойна награда...

          ЖИВОТ  -
          на  моята   държава
          и  моя  народ...
        ( години след 10.11.1989 г. ...)

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??