Пътят е труден и мрачен,
но трябва да гледаш напред.
Да следваш искрата надежда,
блещукаща някъде в теб.
От нищото сили да търсиш
да посрещнеш новия ден,
наситен с лъжи и обиди,
попаднал в техния плен.
А ти - непокорният пленник,
бориш се с тези змии.
Уморен след поредната битка,
казваш „Карай и да върви…”
Единствено твоите съюзници –
приятелството и човечността,
подтикват те да се завърнеш
в тази нечестна борба.
Обръщаш гръб и заминаваш,
изгубил доверие в тях.
И тъпчеш в горчивата пепел
мечтата си за по-добър свят…
© Зарков Всички права запазени