10.04.2016 г., 0:38 ч.

* * * 

  Поезия
408 0 5

Недей да се страхуваш от дъжда.
Не плувай заблуден срещу реката.
Със чувствата не влизай във вражда.
Не се съмнявай никога в Съдбата.
Не гледай зад прозореца света.
За грешките си друг не обвинявай.
Пази далеч сърцето от скръбта.
Напразни обещания не давай.
Не пожелавай щастието на друг.
Доброто е по-силно - не воювай!
Към вчера не поглеждай, ти си тук!
От утрешния ден не се страхувай!
Душата пречисти с добри дела.
Поливай я с любов, да не изсъхне. 
Преплувай до отсрещната страна!
Там чака те по-бялата ти същност...

 

Павлина Соколова

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??