31.03.2016 г., 17:28 ч.

*** 

  Поезия » Философска, Друга
672 0 3

Забравили деня на суетата,

те кротко спят във своите легла.

Сънуват ли света в позлата?

O, да! Но аз не мога да заспя!

 

Сънят чертае по лицата

безличие за всеки следващ миг,

нечуващ отговора в тишината,

нехаещ за изстрадания вик.

 

Те спят! И нека спят, могъщи,

в прегръдките на глупостта,

на сутринта светът ще бъде същия

до следващия сън ли, докога?

 

© Maria Simeonova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??