1.02.2023 г., 8:07 ч.  

Един български поет 

  Поезия » Философска, Гражданска
528 2 9
                 Един български поет

(на моят приятел поета Владислав Недялков)

 

 

Сега заспиваш пак отново уморен,

в борбата с болестта, приятелю мой.

Но в теб останала само Тя, Вярата,

твоята единствена добра приятелка.

 

Сега заспиваш и отново нея сънуваш,

нашата българска земя но с много тъга.

Тя не е същата, плодородна както някога,

сега е сама и тъжна, няма го стопанина!

 

Сега заспиваш ти с вярата си в Бога,

само тя ти остана, една  единствена.

Но тя за теб е твоята вълшебна билка,

която ще спаси самият теб, а и духа.

 

Сега заспиваш но знай че не си сам,

имаш един приятел в града голям.

Той за теб се моли и реди своите слова,

една молитва за здраве и за доброта!

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??