22.05.2006 г., 20:06 ч.

Един ден... 

  Поезия
966 0 5
Един ден ще се върнеш при мен,
ще ме потърсиш,
но стъпките ми към теб ще са изстинали.
Ще ме молиш да чуя гласа ти,
но в сърцето си ще нося друго име.

Ще останем за малко сами -
както тогава ще се срещнат очите ни,
ще възкръсне във тях светлина -
неясна и бяла,
но всичко ще е притихнало,
ще са изтрити следите.

Аз няма за нищо да питам,
ти ще си спомняш началото,
ще ми стане студено
и на устните ми ще загорчи -
няма да повярвам на обещанията.

Ще си тръгнеш
и дълго ще мислиш за мен,
и ще е мъртво чувството,
ще съжаляваш за светлината и в светлия ден
и за пропуснатото.
Един ден...

© Елина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??