Един Живот...
на К...
Било е писано изглежда --
и да се срещнем... И взривим...
И просто никаква надежда –
да се разминем и спасим...
И както влакове насрещни
с инерция от: Скоростта --
летим по коловози грешни
обсебени пак от Страстта...
Транзитни гари с угасени
отдавна тъжни светлини
назад остават, ужасени –
от Времето във съсипнѝ...
... Ще станем: Светлина от огън
във сблъсъка щом изгорим,
но искам аз сега, ей богу,
с теб да се срещнем и взривим!...
05.07.2017.
© Коста Качев Всички права запазени