3.02.2021 г., 7:21 ч.  

Един живот 

  Поезия » Любовна, Еротична
754 0 1

Един живот

 

Обичах! Страдах! Вярвах, но живях!

Често противях се на съдбата.

Страстта и любовта си пропилях,

Ще ги приеме с мен и тях земята!

Какво ще е отвъд? Това не знам,

и въобще не ме интересува!

Със вас бях сам, и тука ще съм сам!

Не се научих аз да е преструвам!

Наслушах се на хиляди лъжи!

Нагледах се на хора безсърдечни!

Досадни са фалшивите сълзи!

А на земята няма хора вечни!

Дали си господар или слуга?

Когато те поставят на везните

и те измери строгата съдба

ще видиш как си си изгубил дните!

А колко ли му трябва на човек?

Легло. Любов. И мъничко надежда!

Един живот не се живее век!

Един живот с мечти и със копнежи!

 

01.02.2021 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??