7.10.2017 г., 0:10 ч.

Един от ония 

  Поезия
761 4 8

Ти си терзание. Път без пътека.

Ти ни застигаш. И ни изпитваш.

Ти си страдание. Тежка и лека.

Ти ни издигаш. И запокитваш.

Ти си коварна. Никога лесна.

Често си радостна. Но и трагична.

Понякога вярна. Понякога честна.

Винаги сладостна. И драматична.

Ти ни каляваш. И приземяваш.

Ти си орисница. Димна завеса.

Ти ни раняваш. И ни забравяш.

Ти си магьосница. И поетеса.

Ти ни показваш. И ние летим.

Ти си съкровище. За сиромаха.

Ти ни наказваш. Ако сгрешим.

Ти си чудовище. Пеперуди в стомаха.

Ти си гореща. Ти си и снежна.

Бързо топиш се. Ставаш на пара.

Често си сламена. Често небрежна.

Все ни завръщаш. На старата гара.

Макар без билет. Макар без посока.

Един осъзнаващ. Един оцелял.

Един силует. Под летва висока.

На перона поставяш. Всичко разбрал.

Един късметлия. Макар и изгубил.

Не бързащ отдавна. Отдавна не тичащ.

Един от ония. Който е любил.

Един от ония. Още обичащ..

© Лебовски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??