17.09.2015 г., 22:12 ч.

Един пешеходец 

  Поезия
390 0 1

С изранени нозе. Пешеходец.

Непригоден за модерния свят.

По-скоро е музеен експонат –

чешит тъй странен и голям инат.

Срещнете ли го в бетонния град -

по погледа ще го познаете.

Може да ви изглежда твърде млад

за задълбочеността на мъдрец.

Чужд на боботенето улично,

дори глух, същински влюбен врабец.

Със сигурност няма да ви чуе.

Ще се разминете. Той е полъх

или облива с горещи вълни…

Накуцващ край пътя звездоброец

и малко луд. Иди го разбери!

© Росица Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздрав, Роси, за оригиналната и философска творба!
    Желая ти прекрасно утро и ползотворен ден!
Предложения
: ??:??