2.12.2009 г., 1:11 ч.

Един прозорец само... 

  Поезия
448 0 3
Един прозорец! Хиляди съдби!  
Валят парцали снежни от небето.
Покриват черното със белота  
и опустяват улици, градини,  
остават само светлините на града.
На този ден огнището е вкъщи  
и всеки със надеждата една  
замисля се и пожелава нещо  
за следващата, неизвестната сега.
Ботушчетата на камината висят  
и носят аромата на надежда...  
А вън студена е нощта!    
И скита толкова тъга...    
Един прозорец само  ни дели    
от болката и от разкоша.    
Замислих се за миг -    
какви сме всъщност?    
Отрупаните маси, лъскави коли?  
За някои! На другите - горчи!  
Да можех само...      
бих дала моите мечти... Защо ли?    
Те не хранят и не топлят дори...
Студено е! И Коледа! Звезди!...  
Аз няма да празнувам!    
Ще гледам просто как вали...  

© Мариана Вълкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??