16.02.2006 г., 23:49 ч.

Един, случаен, непознат 

  Поезия
1017 0 5
Седиш на масата отсреща
с наведен поглед и така унил.
Един случайно непознат,
за миг сърцето ми пленил.

Вперил поглед във прозорца отсреща
мислите ти бяха някъде далече.
Отпивайки от чашата с кафето
преглъщаш  някак много тежко....

Виждам мъката голяма...
пленила твоята душа.
Отворила кървяща рана,
ридаеща за нечие сърце.

Обгърна ме с поглед нежен,
Поглеждаш ме...
Усетих в  душата ти копнежа...
-Ела, седни до мене ти!

Надигнах се...душата ми се свива
край масата си бавно спрях.
До тебе седнах мълчеливо.
А погледите ни се сляха.

В ден за нас определен,
любов изгаряща невярата
разпали огъня студен
лекуваше старите рани!
















© Моника Николаева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??