20.01.2023 г., 5:28 ч.

Единица за време 

  Поезия » Любовна, Философска
704 2 2

Пред прага на половината ми век 
въпросите почти са ме напуснали, 
освен един - Останах ли човек 
щом всичко ми е някак си изкуствено?... 
Понякога се радвам на порязване 
или пък на разсеяно убождане, 
на болките във кръста и на спазмите, 
дори на старите ми белези по кожата... 
А книгите забравени, мълчат 
на моя вик за помощ към душата. 
Аз цял живот се учех да стърча 
над всяка горест и над самотата... 
Но всъщност, че на практика съм жив 
е отговор на моята дилема - 
Дали съм свикнал ти да ме болиш 
или си мойта единица време?... 

 

Стихопат. 
©Данаил Антонов
19.01.2023 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??